PH Data
PH Data Oy perustettiin 2.2.2001 kun Pekka Porras (Oy Southport Ltd 1994-2001) ja Henry Mehtonen (Solowork Oy) päättivät yhdistää toimintansa ja ruveta tarjoamaan yhdessä asiakkailleen laadukkaita IT palveluja. Nimeksi piti alunperin tulla HP Data (Henry Mehtonen ja Pekka Porras), mutta se ei kuitenkaan jostain syystä mennyt läpi ;-)  niinpä päädyttiin nimeen PH Data Oy.
 
Vuonna 2002 Juha Kuukkanen (Datainfo Promicro) aloitti työsuhteensa PH Datassa. Vuonna 2005 Juha lunasti Henry Mehtosen osakkeet Henryn lopetettua PH Datassa vähän aikaisemmin ja siirryttyä muihin tehtäviin. PH Datan omistuspohja on sen jälkeen pysynyt samana.

Vuosien varrella PH Data on ollut monessa mukana.

Vuosina 2002-2013 PH Data Oy suoritti esiasennuspalveluita mm. Helsingin kaupungille meneville tietokoneille ja oheislaitteille ja parhaimpina vuosina PH Datan kautta kulki yli 8000 laitetta. Asennuksia tehtiin kaiken merkkisille laitteille mm. Dell, HP ja Fujitsu.

Palvelimet ja palvelinjärjestelmät ovat aina olleet merkittävä osa PH Datan tarjoamaa. Ihan alkuvuosina PH Data oli mm. Helsingin Yliopiston puitesopimustoimittajana useamman vuoden silloisilla Fujitsu Siemens-palvelimilla.

Myös monet räätälöidyt ratkaisut ovat olleet vuosien varrella mukana PH Datan tuoterepussa, kuten erilaiset Info-kioskit/päätteet, esim. HSL:n myymälöiden edustoilla,. Kannettavien tietokoneiden kaappiratkaisut oppilaitoksille, PK-yritysten klusteroidut Linux-pohjaiset palvelinympäristöt jne. Monista silloin toteutetuista ratkaisusta on tullut nykyisin ihan yleisiä ja jokapäiväisiä tuotteita tai aika on ajanut niiden ohi, mutta omana aikanaan ne olivat uusia ja harvojen tarjoamia, räätälöityjä ratkaisuja.
 
Palvelukeskeisyys on ollut PH Datan toiminnan kantava voima alusta saakka. Toiminnassa on aina keskitytty mahdollisuuksien mukaan kokonaisuuksiin, eikä pelkkään laitekauppaan.

PH Datan on tuottanut ja tuottaa palveluita edelleen myös entisille ”Novell” -tuotteille (nykyään Micro-Focus), kuten Open Enterprice Server, Zenworks, Filr, GroupWise jne.,
Laajan Microsoft palvelutarjonnan lisäksi PH Datasta saa myös tukea ja palvelua mm. SUSE Linux Enterprice Server ympäristöihin.
Viimeiset 10 vuotta PH Data on jatkuvasti kasvattanut palvelumyyntiään ja se onkin viime vuosina noussut liikevaihdossa suurimmaksi yksittäiseksi osaksi.

Tietoturva ja informaation turvaaminen ovat olleet aina myös keskeisellä sijalla ja viime aikoina niiden merkitys on vain kasvanut ja kasvaa edellee. Myös tällä saralla PH Data on luottanut vuosikausia samoihin partnereihin mm. WITH-Secure (F-Secure), Watchguard, Nexetic ja Arcserve.

PH Data Oy kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneista 21 vuodesta!


Asiakaskuntaamme kuuluu kaiken kokoisia yrityksiä, julkishallintoa, oppilaitoksia, säätiöitä jne...

PH Data Oy  
TIETOSUOJASELOSTE